Samira

Hallo, ik ben Samira. Ik ben sinds ongeveer een jaar trainee en data engineer bij de Gemeente Oosterhout, in de buurt van Breda. Afkomstig uit het mooie Zeeland heb ik de afgelopen jaren op meerdere plekken op de wereld gewoond. Via DataTalent maakte ik kennis met het vak data engineer.  

Werk en opleiding tegelijk

Ruim een jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe baan in Nederland. Ik zocht een functie die iets te maken had met data, omdat ik daar al een beetje bekend mee was. Ik had wel wat ervaring met bepaalde programma’s, maar niet echt de juiste basis. Dit was de reden dat ik me oriënteerde op een traineeship, ik wilde mij ontwikkelen terwijl ik ergens aan het werk kon.  

De uitdaging aangaan

Via DataTalent ontdekte ik het beroep data engineer. Hoewel ik dit best spannend vond, ik had helemaal geen kennis van dit vak, ging ik toch graag de uitdaging aan. Gelukkig stonden DataTalent en de Gemeente Oosterhout ervoor open om een trainee op deze functie te zetten en mij wat extra trainingen te geven.  

Als data engineer ben ik vooral bezig met het toevoegen van data aan het data-warehouse en het modelleren van data. Een deel van deze functie is technisch en redelijk individueel. Gelukkig zit er ook een communicatief gedeelte aan de functie vast, namelijk het beantwoorden van vragen van beleidsmedewerkers. Zo is het een leuke en wisselende functie! 

Ik ontdekte welke functie bij mij past

Dankzij het traineeship van DataTalent kwam ik erachter dat een technische functie goed bij mij past. Ik had dit van tevoren niet verwacht! Waarschijnlijk was ik zonder dit traineeship nooit bij deze functie terecht gekomen! Kortom: ben jij op zoek naar een functie op het gebied van data maar je hebt nog niet zo veel ervaring? Dan kan ik je echt aanraden om je eens te oriënteren op het traineeship van DataTalent!