Powerbi python data

Evy

Ik ben Evy en ik werk sinds kort bij de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Mijn werkplek is vooral in Hilversum, maar soms ook in Almere. Ik werk als data-engineer. Hier had ik nog helemaal geen ervaring mee voordat ik met het traineeship begon, maar tot nu toe vind ik het heel leuk!

Voordat mijn opdracht begon

heb ik een aantal trainingen gedaan vanuit DataTalent. Dit heeft mij heel erg geholpen om hier te starten. Zo heb ik PowerBI, Python, SQL en Microsoft Azure gedaan. De trainingen hebben er vooral voor gezorgd dat ik met meer zelfverzekerdheid de gesprekken aan ging. Ik kom uit een heel ander werkveld (psychologie) dus het was fijn om alvast wat kennis te hebben.

data engineer powerbi overheid

Het Veiligheidsinformatieknooppunt

Voor de afdeling crisisbeheersing ga ik de komende tijd aan de slag met het VIK (Veiligheidsinformatieknooppunt). Dit is een knooppunt dat iedere veiligheidsregio in de aankomende jaren moet opzetten. Een grote en nieuwe uitdaging voor de organisatie waar ik onderdeel van mag zijn!

Het werk is veelzijdig. Dit heb ik ook wel nodig. We zijn met grote projecten bezig, maar krijgen ook kleinere aanvragen van bijvoorbeeld data-analisten. Deze diversiteit vind ik leuk en houdt mij uitgedaagd.

Ik voel me bij de veiligheidsregio heel erg op mijn plek. Iedereen is heel vriendelijk en open. Samen met mij is er een collega gestart met meer ervaring binnen dit vakgebied. Ik kan heel veel van hem leren. Bovendien zijn we samen nieuw in de organisatie. Dit schept een band!

Mijn doel

voor de aankomende tijd is om te zorgen dat ik zichtbaar word voor de organisatie. Ik wil mijzelf profileren als data-specialist zodat de organisatie weet wat ik doe en wat ze aan mij hebben. Zo ga ik deelnemen aan meerdere kwartaal-overleggen en presenteren wat ik doe en waar we heen willen.

De leergang

Ik volg de Leergang Datagedreven Werken. Voor mij is dit een fijne houvast tijdens de beginperiode van de opdracht. Elk onderwerp van de leergang komt op een bepaald moment weer terug bij mijn werkzaamheden dus dat is heel prettig. Daarnaast is het leuk om de medecursisten te zien en te spreken!