Over Ons

DataTalent biedt young professionals traineeships bij de overheid. Wij trainen, bemiddelen en begeleiden jonge afgestudeerden in datagedreven functies bij overheidsorganisaties zoals gemeente, provincie, veiloigheidsregio of waterschap. Wij kennen de sector door en door.

Trainees dragen bij aan beleid van de overheid

Onze aanpak is echt, inspirerend en warm. Want de route van trainee naar professional zien wij als een inspirerende reis. Beleid wordt beter als het op kennis en feiten gebaseerd is. We vinden het belangrijk om met het opleiden en trainen van datagedreven experts bij te dragen aan een betere wereld. Bij de overheid. Door het opleiden, ontwikkelen en inzetten van trainees binnen de publieke sector doen we dat. Zo zorgen we er samen voor dat de jongere generatie de toekomst van Nederland vormt.

Ontstaan vanuit Datagedreven Werken

DataTalent ontstond in het brein van Addie van den Hoek. Hij ontwikkelde in 2020 vanuit een klein kantoor in Amersfoort een traineeshipbureau gespecialiseerd in datagedreven werken bij de overheid. Inmiddels is DataTalent uitgegroeid tot een volwassen organisatie met veel groeikansen voor trainees met talent. Je bent welkom in ons prachtige pand aan de Eem in Amersfoort.

Ons team

Inspirerend toewerken naar de beste match tussen trainees en overheid. Dat doen wij met passie en dat zul je zeker merken als je met ons samenwerkt.

Victor Emmen – Junior Accountmanager

“Het verbinden van jonge talenten en overheidsorganisaties, geeft mij kracht om elke dag nieuwe opdrachtgevers te adviseren.’’

Anniek van Driel – Marketing Specialist & Recruiter

“Bij DataTalent hoef ik niet bang te zijn om mijn mening te delen. We staan hier juist voor open en komen zo samen tot de beste uitkomsten. Dit vind ik heel belangrijk op mijn werkplek!

Jetske Hessing – Talentmanager

“Persoonlijke groei, harmonie en oprechte aandacht zijn voor mij erg belangrijk. Die thema’s komen niet alleen terug in mijn functie, maar ook in de cultuur die bij DataTalent heerst.

Arthur Schouten – Accountmanager

“Door echt te luisteren naar onze opdrachtgevers wil ik met mijn energieke benadering net dat ene verschil maken wat nodig is voor de perfecte match.”