Overheidsorganisaties

Beleid schrijven op basis van feiten. Dat is de toekomst van iedere overheidsorganisatie in Nederland. Een aantal overheidsorganisaties werkt al datagedreven aan maatschappelijke vraagstukken. Voor andere is dit nog een ambitie. Feit is dat de young professionals van DataTalent een datagedreven aanpak van maatschappelijke problemen voor de overheid dichterbij brengen. Denk bijvoorbeeld aan de strategische inzet van demografische data voor woningplanning of infrastructurele vraagstukken.

Klaar om het verschil te maken

De young professionals van DataTalent zijn ambitieus, analytisch, gedreven en leergierig. Zij staan klaar om het verschil te maken. Onze trainees werken graag aan maatschappelijke vraagstukken om zo de wereld een stukje beter, sneller en makkelijker te maken.  

Uitzicht op een mooie maatschappelijke carrière

Tijdens het tweejarige traineeship Datagedreven werken bewandelt ieder talent de route van trainee naar professional. Met praktische kennis op de werkplek, maar ook met opleidingen en trainingen op het gebied van datagedreven werken, projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Na twee jaar heeft de trainee zich ontwikkeld tot data-professional. Klaar om alle kennis en vaardigheden in te zetten tijdens een mooie maatschappelijke carrière.  

Benieuwd naar onze huidige Trainees?

Lees meer op onze interview pagina!

De inzet van Trainees is interessant vanwege:

  • Ondersteuning bij een nieuw programma
  • Out of the box denken binnenhalen
  • Op zoek naar verjonging
  • Op zoek naar mogelijkheden voor minder werkdruk
  • Opzetten van een nieuw thema/aandachtsveld

Mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen

Onze trainees zijn inzetbaar binnen verschillende functies en thema’s. Bijvoorbeeld als data-analist, onderzoeker, data-engineer, informatieanalist, GEO-specialist en functioneel beheerder. De young professionals van DataTalent werken in heel Nederland.