Nieuws

Alles wat je wilt weten over het vakgebied datagedreven werken en de overheid vind je hier. Check de laatste nieuwtjes en blogs! En lees de beste tips, tricks, infosnacks en funfacts van DataTalent.

Wet Open Overheid traineeship

Thye

Begin dit jaar werd ik benaderd voor aan functie als Trainee WOO (Wet Open Overheid). Dit leek mij een toffe uitdaging!

Functioneel ICT technologie

Functioneel beheer – Stoffig of hip?

Functioneel Beheer: een startpunt van een boeiende carrière vol mogelijkheden. Klinkt als een stoffig beroep? Niks is minder waar!

Powerbi python data

Evy

Ik ben Evy en ik werk sinds kort bij de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Mijn werkplek is vooral in Hilversum, maar soms ook in Almere. Ik werk als data-engineer.

overheid traineeship spss

Een baan bij de overheid zonder voorkennis

Een traineeship bij de overheid waarbij je aan de slag gaat met data. Klinkt super! Maar wat als je nog helemaal geen kennis hebt van data?

Lianne

Ik ben Lianne, nu bijna 2 jaar trainee bij DataTalent. Voordat ik dit traineeship startte heb ik psychologie gestudeerd en een tijdje in de zorg gewerkt.

Leergang Datagedreven Werken

In deze wereld worden we overspoeld door informatie en data. Maar hoe gebruiken we deze data en wat kunnen we ermee?

Afgestudeerd, en nu?

Oké, studie afgerond check, praktische zaken check, tijd voor rust! Je hebt een lange tijd gestudeerd en misschien weinig tijd gehad voor jezelf.

Claire

Hoi! Ik ben Claire, trainee bij DataTalent sinds anderhalf jaar. De tijd vliegt echt voorbij. Voor ik het weet zitten de volledige twee jaar als trainee er alweer op. 

Uitdagingen voor datagedreven werken

Overheidsorganisaties blijven vernieuwen. Datagedreven werken is onderdeel van zo’n vernieuwing. Wat maakt dit zo relevant?

Redenen om te kiezen voor een Traineeship

Een traineeship is een programma waarin talentvolle net afgestudeerde starters de kans krijgen om zich te profileren op de arbeidsmarkt.