Leergang Datagedreven Werken

In deze wereld worden we overspoeld door informatie en data. Maar hoe gebruiken we deze data en wat kunnen we ermee? De Leergang Datagedreven legt de focus op het gebruik van data binnen de publieke sector.

Veel overheidsorganisaties willen met data werken

Zo kan beleid geoptimaliseerd worden. Het lijkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Waar begin je en waar loop je tegenaan binnen dit proces? Tijdens deze leergang word je een houvast aangeboden. Docenten met jarenlange praktijkervaring staan voor je klaar om kennis over data, verandermanagement en privacy te delen.

Win-win situatie

Aan de leergang doen trainees én ervaren medewerkers van overheidsorganisaties mee. Dit zien wij als een win-win situatie. Jonge, net afgestudeerde trainees nemen hun energie en wilskracht om te leren mee. Medewerkers uit overheidsland delen hun ervaring en kennis.

Kennis opdoen en eigen casussen meebrengen

Dat kan tijdens deze leergang. Door de praktische toepassing is er ruimte om veel in te brengen vanuit je eigen werksituatie. Ook leer je bij belangrijke zaken stil te staan. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de data binnen je organisatie. Of hoe ga je om met ethiek en privacy als het gaat om data?