Lianne

Ik ben Lianne, nu bijna 2 jaar trainee bij DataTalent. Voordat ik dit traineeship startte heb ik psychologie gestudeerd en een tijdje in de zorg gewerkt. Toen ik de vacature van DataTalent tegenkwam en ik in gesprek ben gegaan met Jetske was ik enthousiast! Zo kwam ik terecht bij Datalab Gelderland Oost.

Psychologie en datagedreven werken lijken verschillend,

maar komen best overeen! Vanuit mijn studie heb ik veel kennis van onderzoek doen opgedaan. Ook  mijn master in de richting van conflicten, risico en veiligheid was hierop gespecialiseerd. Dit sluit dan weer perfect aan op één van de thema’s waar ik bij DatalabGO onderzoek voor doe: Ondermijning.

Een warm bad

Ik ben meteen gestart met de leergang datagedreven werken bij de overheid. De leergang sluit goed aan bij mijn opdracht en ik kon veel leren van medetrainees. Ik voelde me meteen op mijn plek. Ook bij DatalabGO kwam ik in een warm bad terecht. Een klein maar fijn team!

Leren en werken

Binnen mijn thema werk ik veel met PowerBI. Is er een nieuw onderwerp? Dan maak ik eerst een verkenning. Wat bestaat er al? Is er al informatie bekend? Als bekend wordt dat er nog geen overlappende informatie is en een dashboard nuttig is voor de gemeenten, maak ik een dashboard om de kennis inzichtelijk te maken.

CBS en ArcGIS

Naast het thema ondermijning, update ik ook dashboards vanuit het sociaal economisch domein. Deze dashboards zijn door iemand van het CBS voor datalab GO gemaakt. Inmiddels ben ik geaccrediteerd bij het CBS zodat ik de dashboards bij kan werken. Om de dashboards nog inzichtelijker te maken werk ik met ArcGIS.

Toekomstig dienstverband bij de overheid

Dankzij DataTalent heb ik extra kansen gekregen. Zo heb ik dankzij de leergang de basis van datagedreven werken geleerd en heb ik het officiële Scrum certificaat behaald. Door middel van het traineeship heb ik een mooie basis van mijn carrière gelegd. Per 1 november zal ik dan ook in dienst treden bij DatalabGO als onderzoeker/data-analist. Ik heb het hier erg naar mijn zin!