Lucas

Hallo! ik ben Lucas. Inmiddels net klaar met mijn Traineeship! Ik kijk terug op twee jaar waarin ik veel heb geleerd. Zowel over het vakgebied datagedreven werken, als over mezelf!  

Voor het traineeship

Ik studeerde Geschiedenis. Onvoorbereid in mijn vakgebied ging ik werk zoeken, maar ik merkte toen dat de arbeidsmarkt voor historici behoorlijk niche is. Daarom ben ik me gaan richten op een traineeship. Een goede manier om als net afgestudeerde nieuwe dingen te leren én werkervaring op te doen. 

Initieel keek ik alleen naar informatiemanagement, omdat ik veel raakvlakken zag met Geschiedenis. Denk aan het analyseren van informatie, kritisch nadenken over problemen en zaken uitpluizen. Tot ik bij DataTalent in aanraking kwam met datagedreven werken. Dit was voor mij nieuw, maar ik vond het heel interessant! Bovendien is het een actueel en toekomstgericht thema.  

Begin traineeship

Ik begon als Data Specialist bij het Waterschapshuis. Al snel ontwikkelde ik mezelf tot business analist en woordvoerder richting de aangesloten waterschappen. Deze functie lag mij goed, wel merkte ik dat het thema ‘water’ mij minder aansprak dan thema’s gericht op mens en maatschappij. Na meerdere fijne gesprekken met DataTalent ben ik van opdracht gewisseld. Ik kwam terecht bij de Veiligheidsregio Brabant Noord, waar ze zich bezighouden met de fysieke veiligheid van burgers. Dit vond ik heel interessant! Hier werd ik ‘kartrekker’ voor het op orde brengen van de informatievoorziening binnen de organisatie, iets wat goed paste bij mijn communicatieve skills.   

Toekomst

Ik ben nu net klaar met mijn traineeship. Hoewel ik het aanbod kreeg om bij de veiligheidsregio te blijven, kwam de mogelijkheid voorbij om een rol als projectleider te bekleden bij het Ministerie van OCW. Een kans die ik niet kon laten liggen, maar die ik zonder het traineeship nooit had gekregen. Ik kijk dan ook positief terug op de afgelopen twee jaar: ik heb nieuwe kennis over mezelf gekregen, Ik ben erachter gekomen wat ik leuk vind en waar mijn talenten en krachten liggen.