Merle

Hi, mijn naam is Merle Schottert. Samen met vriend en hond woon ik aan de rand van de prachtige stad Groningen. Na gewerkt te hebben bij verschillende organisaties was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Wat ik zocht…

Graag wilde ik iets met procesverbetering en data analyse gaan doen. Via LinkedIn werd ik benaderd door DataTalent. Na de eerste ontmoeting in Amersfoort voelde het gelijk al heel vertrouwd! Daardoor wist ik eigenlijk meteen dat ik bij DataTalent het Traineeship wilde gaan volgen.

Huidige functie

DataTalent is voor mij opzoek gegaan naar een leuke werkplek. Ik ben gaan werken als functioneel beheerder bij Waterschap Zuiderzeeland in Lelystad. Mijn werk is ontzettend veelzijdig en dat maakt het erg leuk! Als ik het samenvat in één zin, houd ik mij bezig met de migratie van processen naar een nieuw zaaksysteem. Dat betekent dat ik vooral veel in gesprek ben met de organisatie. Ook ben ik veel bezig met de inrichting van een zaaktype en alles wat daarbij komt kijken zoals wetgeving, privacy, security en dienstverlening. Verder maak ik testscenario’s, hou ik testsessies met processpecialisten en geef ik voor en na live-gang van een zaaktype gebruikers trainingen. Daarnaast gebruik ik graag mijn creativiteit en ervaring om een proces te visualiseren in een flyer of om een Power BI Dashboard te maken. Super divers dus!

Het traineeship

Sinds maart 2023 ben ik trainee bij DataTalent. Het meest waardevolle dat ik heb geleerd is dat ik niet alles zelf hoef te kunnen of leren als dit niet persé mijn interesse heeft op dat moment. In zo’n geval is het niet erg om hulp te vragen van een collega en/of iets samen te doen. Wat ik ook leuk vind aan het traineeship, is dat het niet alleen maar om werken en leren draait. Ik heb tot nu toe erg genoten van de activiteiten met de medetrainees en kijk uit naar alle uitjes die nog gaan komen!