Afgestudeerd, en nu?

Gefeliciteerd! Na dagen en nachtenlang studeren, schrijven en zwoegen is het eindelijk zo ver. Je scriptie is ingeleverd en je hebt weer ruimte om na te denken over andere dingen. Maar waar moet je over nadenken na al die studiejaren, en wat wil je eigenlijk precies gaan doen met dat diploma op zak?  

Natuurlijk zijn er eerst praktische zaken die aan bod komen. Denk aan het uitschrijven bij je opleiding, het stopzetten van je studentenreisproduct, eventuele leningen en toeslagen en het checken van je verzekeringen. Misschien niet de meest leuke zaken, maar wel erg belangrijk!  

Bingewatchen, rust nemen, tot jezelf komen 

Oké, studie afgerond check, praktische zaken check, tijd voor rust! Je hebt een lange tijd gestudeerd en misschien weinig tijd gehad voor jezelf. Geniet even van de vrije tijd die je ineens hebt. Misschien wil je reizen, festivals bezoeken of gewoon even die ene serie binge watchen op de bank. Neem je tijd!  

 Klaar voor de volgende stap? Misschien heb je ergens in je documenten nog een oud CV staan die je hebt gemaakt toen je een bijbaan zocht voor naast je studie. De feestjes moesten ergens van betaald worden toch? Tijd om deze eens te professionaliseren. Gelukkig zijn hier genoeg programma’s en formats voor. Denk aan Word of Canva.  

Waarvoor wil jij je inzetten: commercie of maatschappij?

Misschien weet je al precies welke kant je op wilt, of wellicht ook helemaal niet. Wil je meteen solliciteren voor een baan of vind je het fijner om te starten met een traineeship waarin je praktijkervaring op doet én trainingen en activiteiten krijgt aangeboden? En ga je graag de commerciële wereld in of kies je toch liever voor een maatschappelijk aspect? Genoeg om over na te denken. 

Werken bij de overheid iets voor jou?

Bij DataTalent bieden we je een traineeship Datagedreven werken bij de overheid. Tijdens dit traineeship ontwikkel jij je van talent naar professional. Meer weten? Neem contact op met onze recruiters