Claire

Hoi! Ik ben Claire, trainee bij DataTalent sinds anderhalf jaar. De tijd vliegt echt voorbij. Voor ik het weet zitten de volledige twee jaar als trainee er alweer op.  Momenteel werk ik als functioneel beheerder bij de Gemeente Veendam. Dit gezellige stadje ligt ten oosten van de stad Groningen.

Als functioneel beheerder houd ik mij vooral bezig met

het beheren van organisatiebrede systemen. Ik ben de brug tussen gebruiker en leverancier, echt een communicatiefunctie dus! Maar toen ik anderhalf jaar geleden hier binnen stapte was dat niet als functioneel beheerder…

Van Spaans naar Functioneel beheer

Na mijn studie Spaanse Taal en Cultuur was ik op zoek naar een traineeship. Ik wilde mijzelf meer richten op een baan binnen de informatiesector. Toevallig benaderde DataTalent mij voor een functie als medewerker documentaire Informatievoorziening bij de gemeente Veendam. Voor ik het wist was ik op gesprek geweest en kon ik starten! Ik zag dit als een opening naar een carrière binnen informatiemanagement.  

Hoe ik toch bij functioneel beheer terechtkwam? Door vooral veel stappen zelf te zetten binnen de organisatie. Ik wilde graag nieuwe dingen leren, doorgroeien en verbeteren. Zo ben ik geleidelijk steeds meer op mijn plek gekomen binnen team Functioneel Beheer. Inmiddels heb ik mijn eigen verantwoordelijkheden, kan ik zelf mijn dagen indelen en ben ik vooral veel bezig met het helpen van mensen en oplossen van problemen. Daar krijg ik energie van!  

Opleiding met meerwaarde

De afgelopen anderhalf jaar hebben voor mij zo veel meer toegevoegd dan ik had verwacht. Naast het feit dat ik heel veel leerde op mijn werkplek, verdiepte ik mijn kennis en vaardigheden ook met de opleidingen en cursussen die DataTalent mij aanbood.

Ook was dit natuurlijk mijn allereerste echte baan. Best spannend dus. Door het traineeship had ik gelijk een leuke groep andere trainees waarmee ik veel ervaringen kon uitwisselen tijdens de opleidingen en bijeenkomsten vanuit DataTalent. Dit is voor mij echt een meerwaarde.  

Uitzicht op dienstverband bij de overheid

De aankomende tijd ga ik mijzelf nog veel ontwikkelen. Ik krijg trainingen aangeboden door DataTalent en vanuit mijn werkplek. Daarna zal ik in dienst treden bij de Gemeente Veendam. Hier kijk ik heel erg naar uit, maar ik zal dan ook zeker de gezelligheid van het traineeship missen. Gelukkig weet ik dat ik altijd welkom ben bij DataTalent!