overheid traineeship spss

Een baan bij de overheid zonder voorkennis

Een traineeship bij de overheid waarbij je aan de slag gaat met data. Klinkt super! Maar wat als je nog helemaal geen kennis hebt van data? Of je een studie in een totaal andere richting hebt gedaan.

DataTalent biedt young professionals traineeships bij de overheid. Dat betekent: jezelf ontwikkelen mét salaris. Ook als je nog geen kennis hebt van datagedreven werken. Met young professionals bedoelen wij (net) afgestudeerden. Jonge mensen die klaar zijn met hun studie en door willen leren. Terwijl ze ook ervaring opdoen.

Geen kennis, wel enthousiasme!

Dus, je hebt nog geen idee van data, maar je bent mega enthousiast om er alles over te leren? Dan ben je welkom om bij ons het traineeship te rocken! Heb jij een universitaire studie gedaan? Grote kans dat je stiekem al wel kennis van data hebt. Waarschijnlijk heb je een scriptie geschreven, onderzoek gedaan? Hoeveel informatie en data heb je toen verzameld? Precies. Een berg!

Data powerbi traineeship

Veel te leren

We ontkennen niet dat het handig kan zijn als je al wat datakennis hebt. Zoals van SPSS, PowerBI of ArcGIS. Dit kan je een voorsprong geven bij sollicitatiegesprekken. Maar geen zorgen als je dit niet hebt. Onze partners weten dat young professionals nog veel te leren hebben, en dat is helemaal oké.

Tijdens het traineeship ga je alles leren wat nodig is voor jouw opdracht. Wat je precies leert, hangt deels af van de opdracht. Soms krijg je voorafgaand aan de start al een cursus aangeboden. Meestal leer je eerst de organisatie kennen voordat je je stort op allerlei programma’s en methodes.

Welke achtergrond ook, het maakt niet uit!

Van psychologie tot geschiedenis en van management tot biologie, welke achtergrond dan ook. Je bent welkom om kennis te maken. We vertellen je graag meer over het traineeship!