Redenen om te kiezen voor een Traineeship

Je hebt net je studie afgerond, een wereldreis gemaakt of je nieuwe partner gevonden. Nu is het tijd voor een serieus salaris en een goede stap in je carrière. Zou een traineeship de goede route zijn voor jou?

Een traineeship, wat houdt het in? 

Een traineeship is een programma waarin talentvolle net afgestudeerde starters de kans krijgen om zich te profileren op de arbeidsmarkt. Tijdens dit programma doe je praktijkervaring op bij een organisatie en je krijgt een opleidingspakket aangeboden om je kennis en vaardigheden te verdiepen. Tijdens een traineeship van DataTalent werk je bovendien aan je persoonlijke ontwikkeling en daarbij krijg je veel begeleiding en advies.

Overweeg jij een Traineeship? Hier lees je de belangrijkste voordelen op een rij.

#1 – Meteen starten bij een organisatie 

Wanneer je kiest voor een traineeship heb je een goede opstap om binnen te komen bij een overheidsorganisatie. Je hoeft niet zelf de marktverkenningen te doen. Je doet geen opleidingen waar niemand op zit te wachten. DataTalent heeft een breed netwerk van overheidsorganisaties, onderzoeksbureaus en hogescholen verspreid over heel Nederland en DataTalent zet dat netwerk voor jou in. Zo vinden we een passende organisatie en opdracht bij jou in de buurt! 

#2 – Carrièreswitch?  

Toen jij jouw studierichting koos, was je misschien net 18 jaar oud. Inmiddels sta je als jongvolwassene anders in het leven en ben je mogelijk toe aan een andere richting. Maar hoe maak je deze stap? Een traineeship is daar de juiste oplossing voor. Met opleidingen en trainingen die aansluiten bij jouw interesses, kwaliteiten en ambities switch jij van carrière! Bij DataTalent geloven we erin dat je met analytische vaardigheden en wilskracht heel ver kan komen. Daarom kun je voor ons traineeship Datagedreven werken bij overheidsorganisaties altijd solliciteren. Welke studieachtergrond van hbo of uni je ook hebt.  

#3 – Netwerken

Naast het feit dat je kunt netwerken binnen jouw organisatie, krijg je er tijdens je traineeship ook meteen een hele groep medetrainees bij! Samen met deze groep neem je deel aan activiteiten, kennissessies, opleidingen en borrels.

#4 – Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens jouw traineeship zal je voor een groot deel aan het werk zijn binnen een organisatie. Dit kan best ‘overwhelming’ zijn. Gelukkig ben jij onderdeel van een traineeship en is er daardoor genoeg ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

De talentmanager van DataTalent staat altijd voor je klaar. Daar kun jij op rekenen. Je volgt bij ons naast het ontwikkeltraject ‘de Reis van Talent naar Professional’ ook trainingen op het gebied van je eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is de talentmanager voor jou beschikbaar om even te sparren, kletsen en overleggen.  

Meer informatie?

Een traineeship kent veel voordelen. Natuurlijk wil jij graag volledig geïnformeerd worden en dat begrijpen we. Je bent welkom voor een kennismaking met onze recruiters. Zien we je?