Thye

Ik ben Thye. Momenteel alweer aan het einde van het eerste jaar van mijn traineeship. Hiervoor heb ik politicologie gestudeerd. De interesse in de overheid is er dus altijd geweest! In de afgelopen jaren ben ik dan ook raadslid geweest voor een lokale politieke partij. De overheid is een warme en fijne plek om te werken. Dit traineeship past mij dus perfect!

Begin dit jaar werd ik benaderd voor aan functie als Trainee WOO (Wet Open Overheid)

Dit leek mij een toffe uitdaging! Ik ben werkzaam voor verschillende gemeentes op het gebied van de invoering van de WOO. Zo is één van onze projecten gericht op het publiceren van een informatiecategorie uit de WOO bij een specifieke gemeente. Mijn rol hierin? Het voorbereidende werk, uitwerken van scenario’s en het uitzoeken van definities en processen.

Wet Open Overheid traineeship

Iedere dag is anders.

De ene dag werk ik voor gemeente A, en de andere voor gemeente B. Ik ontmoet veel mensen en leer verschillende culturen en processen kennen. Zeker in mijn positie als young professional is dit zo waardevol. Ik kan goed uitzoeken waar ik me goed voel.

De leergang datagedreven werken heb ik inmiddels alweer bijna afgerond.

Hoewel de inhoud niet direct contact heeft met mijn werkzaamheden vind ik het super interessant! Ook datagerichte vragen spelen een rol binnen de WOO. En het ikan nooit kwaad om om brede kennis op te doen.

In het aankomende jaar wil ik graag tijd besteden aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een traineeship. De ruimte en tijd die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Hopelijk doe ik daarnaast nog meer kennis en ervaring op. Op naar een carrière binnen de overheid!