Overheidsorganisaties staan de komende jaren voor de uitdaging steeds meer Datagedreven te gaan werken. Datagedreven Werken ondersteunt organisaties in de uitvoering van hun beleid en levert een belangrijke bijdrage aan een betere samenleving!

De inzet van maatschappelijk betrokken Data Specialisten is daarbij van groot belang. Lijkt het jou leuk om met jouw kennis en ervaring van Data en ICT deze uitdaging aan te gaan, lees dan verder om te zien of DataTalent bij jou past!

Jouw rol

Als Data Specialist ben je de verbindende schakel tussen beleid en uitvoering. Je helpt inzicht te verkrijgen in de onderbouwing, voortgang en effecten van het beleid. Met jouw inzet draag jij zorg voor een stuurbare organisatie.

Als Data Specialist kan je bij overheidsorganisaties aan de slag. We werken veel samen met provincies, gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio’s en omgevingsdiensten. Hier werk je aan maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, sociaal domein, duurzaamheid en de energietransitie.

Voor projecten en opdrachten zoeken wij specialisten met kennis en ervaring als…

  • Data Scientist: verantwoordelijk voor het analyseren van grote datasets, het ontwikkelen van geavanceerde analytische modellen en het extraheren van waardevolle inzichten uit data.
  • Data Engineer: richt zich op het bouwen en onderhouden van de technische infrastructuur die nodig is voor het verzamelen, opslaan en verwerken van data. Dit omvat vaak het werken met databases, datawarehouses, processen en big data technologieën.
  • Data Analyst: interpreteert en visualiseert data om zakelijke inzichten te genereren. Ze gebruiken vaak tools zoals SQL, Excel, Tableau of Power BI om data te analyseren en rapporten te genereren.
  • Business Analyst: vertaalt de bevindingen van data-analyses naar bruikbare zakelijke inzichten. Ze werken nauw samen met verschillende afdelingen binnen een organisatie om datagedreven besluitvorming te bevorderen.
  • Data Architect: verantwoordelijk voor het ontwerpen van de algehele structuur en architectuur van de data-infrastructuur binnen een organisatie. Ze zorgen ervoor dat de data-architectuur voldoet aan de behoeften van de organisatie op het gebied van schaalbaarheid, prestaties, beveiliging en integratie.

Jij kunt met jouw analytische blik signalen herkennen, verbanden leggen en conclusies trekken. Je staat stevig in je schoenen en durft jouw bevindingen te presenteren en adviseren. Met jouw communicatieve skills weet jij anderen gemakkelijk te overtuigen. Tot slot ben jij flexibel en geniet je ervan om een maatschappelijke bijdrage te leveren binnen een organisatie die continu verandert

Verder heb jij…

  • Afgeronde HBO/WO studie, evt. al op het gebied van machine learning, data science, statistiek, informatica of een vergelijkbaar vakgebied
  • Aantoonbare werkervaring op het gebied van datamanagement
  • Kennis van tools zoals bv Python, R, SPSS, Power BI, ETL, SQL of ArcGIS
  • Kennis van de Publieke Sector door werkervaring of relevante nevenactiviteiten
  • Interesse in mens en maatschappij

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen, maar wil je toch graag binnen dit vakgebied aan de slag? Check dan ook eens ons Traineeship Datagedreven Werken bij de overheid!

Wat bieden wij jou

Wij gaan voor jou actief op zoek naar interessante en uitdagende opdrachten, waarbij wij putten uit ons uitgebreide netwerk van overheidsorganisaties. Daarnaast is er veel ruimte om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen tijdens jouw opdracht. Zo heb je de mogelijkheid om aanvullende cursussen te volgen op het gebied van data-, project- of procesmanagement.

Aanvullend is er voor jou…Zie jij een match?

📞 06 21 35 35 23

📩 jhessing@datatalent.nl